11/04/2022

Традиционална манифестација XXVI Општинска смотра рецитатора у организацији Центра за културу

Традиционална манифестација XXVI Општинска смотра рецитатора биће уприличена 12. априла 2022. године у Центру за културу у Беранама, са почетком у 18 часова. Циљ ове манифестације је његовање културе говора и умјетничког казивања поезије, као и афирмација младих талентованих људи.

На XXVI Општинској смотри рецитатора представиће се ученици из 11 школа са подручја наше Оптине, из три средње и осам основних школа. Ријеч је о рецитаторима који су били најбољи на школским такмичењима. Наступиће укупно тридесет четири такмичара, у три категорије, одређене узрастом тамичара.

Организатор манифестације је Центар за културу Беране а покровитељ Општина Беране. Најбољи рецитатори биће награђени књигама и дипломама. Сви учесници смотре добиће и чланске каррте Библиотеке „Др Радован Лалић“, као и дипломе за учешће. У ревијалном дијелу програма наступиће и малишани из ЈПУ „Радмила Недић“, представници Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, ученици Школе основног музичког образовања из Берана, професорица гитаре из исте школе Милица Миловић и гимназијалка Сандра Ђукић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *