10/04/2023

У Беранама почео други фестивал „Дани умјетности“

Наступом Александре Трифуновић ( контрабас ) и докторке умјетности проф. Сенке Симоновић ( клавир ), синоћ је у сали Центра за културу почео четвородневни фестивал „Дани умјетности“ који се одржава другу годину за редом и окупља младе ствараоце из Берана. Фестивал  организује Општина Беране посредством Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО, Јавне установе Центар за културу и Полимски музеј, у сарадњи са умјетничком организаторком Нађом Дабетић, студенткињом Музичке академије у Нишу.

У име организатора, присутне је поздравио  Никола Урошевић, секретар Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране, истичући да је овај фестивал прилика да  креативни и млади људи своје стваралаштво представе публици у Беранама.

„ Домови културе су поново мјеста окупљања. Пуно је тога што можемо научити на овим мјестима. То није мјесто гдје се људима нуде лажне наде, као што то најчешће чине политичари широм свијета. Ово морају бити мјеста космополитизма, простори отворени за различите перспактиве, простори слободе“ – казао је Урошевић.

Нађа Дабетић, иницијаторка и умјетничка организаторка фестивала захвалила се организаторима који су препознали квалитет и значај овог пројекта и подржали га финансијски.

„Сматрам да је организовање оваквог фестивала од великог значаја за културни живот нашег града и за све оне који расту  и желе да расту у средини која нуди садржаје који се темеље на здравим, корисним, едукативним и забавним садржајима и на тај начин обликују омладину“ – нагласила је Дабетић.

Модераторка програма на отварању фестивала „Дани умјетности“ била је Марија Иритано, библиотекарка у Народној библиотеци „Др Радован Лалић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *