14/05/2024

У Беранама почео културни фестивал „Дани умјетности“

Промоцијом романа „Јефимија, жена која неће“ ауторке Миње Марђоновић, синоћ је у галерији „Никола и Угљеша Поповић“ почео четвородневни културни фестивал „Дани умјетности“.

Ова манифестација се у нашем граду одржава трећу годину, а има за циљ промоцију културног стваралаштва младих умјетника из Берана.

На фестивалу се представљају и други умјетници из Црне Горе и Србије.
Музички извођачи, писци, пјесници, сликари, који кроз свој умјетнички рад, знање и искуство дају огроман допринос.

Друге вечери фестивала  публика ће имати прилику да чује спој класичне и традиционалне музике, под називом „Умјетност покрета и звука“, на сцени Центра за културу, са почетком у  19 часова.

У сриједу, 15. маја у сали Центра за културу биће одржан концерт дуо (контрабас и клавир) на којем ће наступити  Данило Ђокић и Беранка Нађа Дабетић. Концерт почиње у 19 часова.  

На затварању фестивала ће бити изложба радова малишана из вртића „Радмила Недић“ која носи назив „Ко смо ми и како се осјећамо поред вас“, подстакнута чињеницом да одрасли не чују довољно, понекад уопште, шта дјеца осјећају, мисле и говоре и не посвећују довољно пажње, па ни бриге у постпуцима према дјеци. Изложба ће бити организована у галерији „Никола и Угљеша Поповић“, у 19 часова.

Организатори фестивала су Општина Беране, Центар за културу и Полимски музеј у сарадњи са иницијаторком фестивала Нађом Дабетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *