18/11/2022

У Центру за културу представљена нова збирка пјесама Љерке Петковић

У присуству  колега, пријатеља, ученика, као и бројних љубитеља писане ријечи, у сали Центра за културу своју нову збирку пјесама  „С врха поглед“ представила је Љерка Петковић, професорица  књижевности у Гимназији „ Панто Малишић“.

Професорица Петковић представља симбол и један од идентитета по коме се препознаје беранска гимназија, а својим књижевним и педагошким радом постала је и неизоставни дио црногорске културне сцене. Аутор је великог броја рецензија, приказа књига, као и сценарија за школске представе и програме. Пише кратке приче, приповјетке и поезију. Збирка пјесама „С врха поглед“ је њена четврта књига коју чине 39 пјесама разврстаних у три циклуса.

„Збирка пјесама „Сврха поглед“ предствља скуп тренутака и оних важних и оних који се чине мали и небитни, али понекад  управо они одређују наше биће и поглед на свијет и људе који нас окружују. Може се рећи да је настала као резиме једног животног периода који је  мени донио бројна искушења, али и догађаје које желим да памтим“ – казала је ауторка.

У програму чији је модератор био Марко Радојевић, стихове из најновије збирке професорице Петковић, уз музичку пратњу Максима Делевића, говорили су ученици  Алекса Јаничић, Катарина Јованчевић,  Маша Милићевић, Јулија Ралевић, Ђорђије Рачић и  Сара Јоксимовић.

У име организатора присутне је поздравила Тамара Кењић, в.д. директорка Центра за културу, а путем видео поруке јавила се Миланка Бабић, професорица на Филозофском факултету у Источном Сарајеву, која је написала рецензију за ову збирку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *