11/04/2023

У Галерији „Никола и Угљеша Поповић“ отворена изложба младих умјетника из Берана

У склопу фестивала „Дани умјетности“ синоћ је у  Галерији „Никола и Угљеша Поповић“  уприличена ликовна изложба на којој су своје радове представили млади умјетници из Берана Никола Балевић, Јелена Јолић, Јована Вуковић, Сашка Бојић и Јулија Јоксимовић.

Тамара Кењић, в.д. директорка ЈУ Центар за културу,  отварајући изложбу истакла је да су изложени радови свједочанство необузданог људског духа, младалачке енергије и полета.

„Сваки од умјетника учијим дјелима имамо прилику да уживамо , уложио је срце и душу у свој рад стварајући јединствена дјела. Они су кроз умјетност ухватили суштину свијета, осликавајући њихову љепоту, сложеност и контрадикторност. Ова изложба је свједочанство моћи умјетности да комуницира, инспирише и повезује људе. Свако умјетничко дјело је јединствен израз умјетникове визије и одражава њихова искуста, емоције и мисли“ – казала је Кењић.

Присутне је у име домаћина поздравила Јелена Бојовић, замјеница директора ЈУ Полимски музеј . Она је саопштила да су организатори фестивала Општина Беране, Јавне установе Центар за културу и Полимски музеј, као и умјетничка организаторка Нађа Дабетић одлучили да нарене вечери фестивала буду хуманитарног карактера, тако да ће средства која буду сакупљена бити намијењена лијечењу Сенада Муратовића из Берана.

Прилику да својим прилозима помогну нашем суграђанину Сенаду Муратовићу, публика ће имати и вечерас на концерту ученика Школе за основно музичко образовање у сали Центра за културу. Концерт почиње у 19 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *