24/05/2019

У галерији Спомен – куће „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена изложба слика Мие Луковац Арсенијевић

У галерији Спомен – куће „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена изложба слика Мие Луковац Арсенијевић, академске сликарке из Крагујевца.

Изложени радови настали су у склопу пројекта „Ренесанса кроз реминистенцију“ који има за циљ креирање друштвеног амбијента обојеног снагом међусобног разумијевања.

Централно мјесто на сликама, односно цртежима насталим у техници веза на платну у комбинацији са колажом, акварелом и разним другим цртачким техникама,заузимају дјеца.

Миа Луковац Арсенијевић рођена је 1985. године. Дипломирала је 2007. године на Академији умјетности у Новом Саду, а докторила је на Универзитету умјетности у Београду. Ради на Факултету педагошких наука у Крагујевцу. Члан је Удружења ликовних умјетника Србије. До сада је имала 10 самосталних и 30 колективних изложби. Објавила је више стручних и научних радова из области теорије културе и умјетности, као и ликовне педагогије.

Уводни текст у каталогу који прати ову изложбу прочитала је Александра Вељић, уредница културних програма, а присутнима се обратила и ауторка изложбе. Она се захвалила Слободанки Ивановић, директорки Центра за културу, као и запосленима на могућности да своје радове представи и љубитељима ликовне умјетности у Беранама.

Организатор изложбе, која ће бити отворена наредних мјесец дана, је ЈУ Центар за културу Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *