24/05/2019

У организацији Центра за културу одржана XXIV Општинска смотра рецитатора

У организацији Центра за културу, а под покровитељством Општине Беране, јуче је одржана XXIV Општинска смотра рецитатора. 
На смотри је наступило 29 ученика основних и средњих школа са подручја беранске општине.

Жири у саставу Дамјан Ћулафић, Љерка Петковић и Романа Лалић, одабрали су најбоље у три категорије. 

У категорији од I – V разреда основне школе прва награда припала је Сташи Пешић, ученици ОШ „Вук Караџић“, друга је била Ана Јањушевић из исте школе, док је трећа награда отишла у руке Марку Ђуришићу из ОШ „Полица“. 

Јована Луковић, ученица ОШ „Вукашин Радуновић“, освојила је прво мјесто у категорији од VI – IX разреда. Друго мјесто припало је Јулији Ралевић из ОШ „Радомир Митровић“. Ђорђије Рачић, ученик ОШ „ Доња Ржаница“ освојио је треће мјесто.

У категорији средњих школа прва награда припала је Аднану Уковићу, ученику Гимназије „Панто Малишић“, други је био Анис Мајсторовић из СМШ „ др Бранко Зоговић“, а трећа Јелена Шекуларац из ССШ „Вукадин Вукадиновић“.

Првопласирани ученици учествоваће на Државној смотри рецитатора, која ће се, у организацији ЈУ Центар за културу, одржати 05. јуна у Беранама .

Свим учесницима смотре уручене су дипломе и чланске карте библиотеке „Радован Лалић“. 

У програму који је водила Горица Ћулафић, уредница културних програма, наступили су Сергеј Арсенијевић, Настасија Зоговић, Милена Пековић и Наталија Кораћ, ученици Школе за основно музичко образовање и Теодора Василијевић, полазница ЈПУ „Радмила Недић“ из Берана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *