24/05/2019

У Спомен кући „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена изложба слика Зећира Лубодера

У Спомен кући „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена изложба слика Зећира Лубодера. Велики број ликовних умјетника и професора из Берана и Рожаја имали су прилику да виде поставку од 18 умјетничких слика које су настале посљедњих неколико година.
Ликовну критику Љиљане Зековић, историчарке умјетности, о ликовном стваралаштву Зећира Лубодера, прочитала је Горица Ћулафић, уредница културно-умјетничких програма у Центру за културу, која је била и медијатор програма.

Уз захвалност предсједнику Општине Беране, Драгославу Шћекићу, колективу и директорки Центра за културу Слободанки Ивановић, на могућности да излаже своје слике у нашем граду, као и на доброј организацији, Лубодер је нагласио да ово вече посвећује Јовану Богићевићу, пјеснику и сликару из Берана, са којим је проводио дане током свог школовања у Херцег Новом, чији је портрет поклонио Центру за културу.

Љубитељи ликовне умјетности, слике Зећира Лубодера могу погледати наредних мјесец дана у Спомен кући „Војвода Гавро Вуковић“ од 7 до 15 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *