01/06/2023

У сриједу, 7. јуна биће одржана VIII Државна смотра рецитатора

        ЈУ Центар за културу Беране у сарадњи са Општином Беране,  организује VIII Државну смотру рецитатора Црне Горе  07. jуна  2023. године   у 13 часова. Овај пројекат суфинансира Министарство културе и медија  путем конкурса „Развој културе на сјеверу Црне Горе“.

         На овој манифестацији представиће се побједници општинских смотри  рецитатора из свих црногорских градова, ученици основних и средњих школа и говорити најљепше стихове домаћих и свјетских пјесника које су одабрали. Своје учешће потврдило је 55 такмичара из 19 црногорских градова. Такмичење се одвија у три узрастом одређене категорије, а најбољи такмичари биће и награђени.

         У ревијалном дијелу програма наступиће и ученици Школе основног музичког образовања из Берана, као и ученици ОШ „Доња Ржаница“ са позоришном представом  „Капетан Џон Пиплфокс“. Уредница и модераторка програма је Горица Ћулафић. Током боравка у Беранама учесници VIII Државне смотре рецитатора ће обићи  Полимски музеј и Спомен – кућу Војводе Гавра Вуковића.

         Ова манифестација његује пјесништво, заједништво, литературу, културу говора и умјетничко казивање поезије и повезује младе  талентоване људе из Црне Горе на најљепши могући начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *