24/05/2019

Ученица Средње мјешовите школе из Андријевице, побједница је литерарног конкурса на тему „Твоје је да корачаш“

Јована Јововић, ученица Средње мјешовите школе из Андријевице, побједница је литерарног конкурса на тему „Твоје је да корачаш“. Друго мјесто припало је Нађи Дубак, такође ученици андријевичке Средње мјешовите школе, док је трећи био Сава Ђукић, ученик Гимназије „Панто Малишић“ у Беранама.

По мишљењу стручног жирија, који су чинили Дамјан Ћулафић, Ранка Томовић и Велимир Ралевић, међу десет најбољих учесника конкурса нашли су се и Јасна Тијанић, Нађа Марјановић, Сандра Дубак иМартина Ивановић, ученице Средње мјешовите школе из Андријевице, затим Александра Спалевић и Стефан Бошковић из Гимназије „Панто Малишић“, као и Милена Радичевић, ученица ССШ „Вукадин Вукадиновић“.

У име организатора, Народне библиотеке „Др Радован Лалић“, која своју библиотечку дјелатност обавља у саставу ЈУ Центар за културу Беране, директорима школа, ученицима и њиховим менторима захвалила се Марија Иритано, библиотекарка, која је уједно била и водитељка програма. Она је нагласила да ће три најбоља рада бити објављена у сљедећем броју часописа „Токови“, чији је издавач ЈУ Центар за културу.

У музичком дјелу програма наступио је Сергеј Арсенијевић, ученик Школе за основно музичко образовање у Беранама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *