18/10/2019

Завршен VI Међународни фестивал за дјецу „Лимско срце 2019.“

Представом „Заљубљени витез са Мораче“ позоришта МС из Ниша, данас је у Беранама завршен VI Међународни фестивал за дјецу „Лимско срце 2019.“.
У протекла три дана на сцени Центра за културу смјењивали су се позоришни ансамбли из Београда, Никшића, Ниша, Крагујевца и Алексинца, играјући позоришне представе за најмлађу беранску публику.
Ученици свих основних школа са градског и сеоског подручија, затим полазници ЈПУ „Радмила Недић“, као и корисници Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, били су публика на свим позоришним представама. У сарадњи са управама школа дјеца су организовано долазила на представе, али није изостало ни присуство грађана, који су доводили своју дјецу на дружење са омиљеним дјечијим глумцима.
Шест позоришних представа, колико је изведено на овом фестивалу, посјетило је близу 1500 малишана из нашег града.
Фестивал је и ове године оправдао циљ организовања једне овакве манифестације, а то је његовање позоришне културе и публике, као и едукација, забава и дружење.
Организатор фестивал, ЈУ Центар за културу, обезбиједила је дипломе и књиге чији је она издавач за све учеснике фестивала.
Покровитељ Међународног фестивала за дјецу „Лимско срце 2019.“ и ове године била је Општина Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *