12/09/2022

Центар за културу добитник награде на которском фестивалу књиге „Пази шта читаш“

Центар за културу Беране добитник је награде из области издаваштва другог Фестивала књиге под називом „Пази шта читаш“ који је, у организацији Културног центра „Никола Ђурковић“ одржан у Котору од 06. до 08. септембра. ЈУ Центар за културу се на овом фестивалу представила са вриједним репринт издањем „Горски вијенац“ Петра II Петровића Његоша са преводом на француски језик који је уредила Дивна Вековић. Ради се двојезичном издању које има обељежје непролазне вриједности, а приређено је према оригиналном издању које је штампано 1917. године у Паризу.

На фестивалу је представљено око 40 црногорских издавача, међу којима су најзначајније институције науке, умјетности и културе, тако да ова награда представља велику част за ЈУ Центар за културу Беране.

Приређивачи ове публикације су почивша директорка ЈУ Центар за културу Беране, Слободанка Ивановић и Владимир Боричић, професор француског језика и бивши амбасадор Србије и Црне Горе у Етиопији. Награда коју је ЈУ Центар за културу Беране освојила, има пуну симболику јер је директорка Слободанка Ивановић сахрањена на дан када ово значајно издање добија награду. Њеним великим трудом и залагањем, издавачка дјелатност у ЈУ Центар за културу Беране добила је свој пуни смисао, јер су у току њеног мандата објављена многа значајна дјела. Уз захвалност за сав рад и труд, посвећеност развоју културе, ЈУ Центар за културу ову награду посвећује управо њој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *