24/05/2019

Књижевно стваралаштво Влајка Ћулафића, штампано недавно под називом „Дјела у пет књига“, представљено у суботу

Књижевно стваралаштво Влајка Ћулафића, штампано недавно под називом „Дјела у пет књига“, представљено је у суботу, у сали Центра за културу Беране. Дјела чине књиге „Жертвино умиљеније“, „Небеска тапија“, „Карадагија“, „Изнуђене ријечи“ и „Кад свијетом промијеним“. У овим књигама сабране су ауторове објављене и необјављене пјесме, есеји, репортаже, афоризми, сатире и научни радови. 

О „Дјелима“ Влајка Ћулафића говорили су Његово преосвештенство Епископ будимљанско – никшићки Господин Јоаникије, Радомир Стојановић, књижевник, Новица Ђурић, књижевник и новинар, Дарко Јововић, књижевник и новинар и Дамјан Ћулафић, приређивач „Дјела“, која су угледала свјетлост дана захваљујући Вучићу и Вери Поповић из Берана.

Иначе, Влајко Ћулафић бавио се новинарским, књижевним, уредничким, приређивачким и научним радом. Био је главни и одговорни уредник „Свевиђа“, часописа Епархије будимљанско – никшићке, као и уредник поезије у часопису „Времекази“ у Андријевици. Дуго година био је директор Радио Берана, а посљедње године живота провео је на мјесту управника Спомен – куће „Војвода Гавро Вуковић“ која је посебна организациона јединица Центра за културу.

Упокојио се на данашљи дан прије три године.

Организатор представљања „Дјела у пет књига“ била је ЈУ Центар за културу, под покровитељством Општине Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *